Stapvoets door Afrika
Route

Welke route gaan we nemen? We kunnen de kaart van Afrika inmiddels wel dromen en ik weet zeker dat onze aardrijkskundeleraar erg trots op ons mag zijn!

Klik hier voor een vergroting van de routekaart
Klik hier voor een vergroting
De route naar Kaapstad via Marokko bleef voor ons haken en ogen houden. De onstabiele politieke situatie in enkele west Afrikaanse landen (Nigeria en Congo) en met name de tijdsplanning van onze reis. Helaas is het ook niet mogelijk om via de westkust van Afrika door te steken naar Soedan/EthiopiŽ. Dit vanwege de ook nog steeds onveilige situaties in de landen Niger, Tsjaad en Soedan (gedeelte Dafur). We weten dat sommige reizigers deze route wel met veel moeite hebben afgelegd, maar ook met de mooiste avonturen. Helaas bleef ook na het lezen van deze avonturen de twijfel bij ons aanwezig, misschien voor ons volgende avontuur.

Goed, het wordt dus de route via de Oostkust. De route vanaf Egypte ligt vast, alleen welke route gaan we nemen om in Egypte te komen? Gaan we via Turkije of gaan we via TunesiŽ/ LibiŽ? Na wat wikken en wegen hebben we besloten dat TunesiŽ het Afrikaanse land wordt waar ons avontuur gaat beginnen. Hoe de route er uit gaat zien, tref je op de kaart van Afrika aan.