Stapvoets door Afrika
Wie zijn wij?

Ons verhaal begint in 2005, toen wij, Laura (31) en Vincent (36), onze eerste gezamenlijke reis naar Afrika maakten. We hebben vijf weken met een Opel Corsa Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe en NamibiŽ doorkruist. Een ontzettend mooi en uniek avontuur en dit smaakte natuurlijk naar meer.....

Laura had het reisvirus al vele jaren te pakken en reisde al eerder af naar AustraliŽ, IsraŽl, Egypte, IndonesiŽ, Vietnam, Zuid Afrika, Mozambique, Malawi en Zambia. Ze kennen elkaar nu twee jaar en de reis naar Afrika in 2005 zorgde ervoor dat ook Vincent met dit reisvirus besmet werd. Laura had al een aantal jaren de wens om een wereldreis te maken. Tijdens hun eerste trip door Afrika hebben ze een aantal mensen ontmoet, die veel langer door Afrika zwierven. Ze besloten de wens van Laura om de wereld te zien een andere invulling te geven.

Laura: "We hebben besloten terug te gaan naar Afrika. Negen maanden lang genieten van vrijheid, avonturen beleven, culturen ontdekken en niet te worden beheerst door de westerse begrippen als tijd en presteren. Laten zien dat Afrika niet alleen het continent is van armoede, aids en oorlog. Deze reis is voor ons de ultieme uitdaging om onze horizon te verbreden en onze grenzen te verleggen en te laten zien wat Afrika nog meer kan zijn."